top of page
RSV-DE-CAVALIEREN-wit.png
Zoeken

Fotoalbum: Historie

Onlangs hebben we een aantal zeer bijzondere foto's uit de historie van RSV de Cavalieren mogen ontvangen. De oudste foto's zijn zelfs al voor de oorlog gemaakt.


Destijds werden paarden onder andere ingezet in de artillerie. De taak om de paarden af te richten en op te leiden voor deze eenheden luidde als volgt:

"De eigenlijke afrigting van het paard mag niet vóór het vijfde jaar beginnen; het paard kan echter met het vierde jaar matig bereden worden. De inkoop met 3 jaren heeft het voordeel, dat men de paarden tot minder prijs krijgt en hunne bewaring in remontedepôts verzekert de troepen, dat zij werkelijk gespaarde, niet ontijdig en overmatig ingespannen dieren krijgen. Het is natuurlijk voordeelig, dat eene magt zich altijd uit het eigen land kan romonteren, daar men echter zelden in één slag vindt, dat de paarden daarvan voldoen aan de verschillende eischen, die men voor het zeer uiteenloopend gebruik der militaire paarden verlangt, zoo zal de remontering in het eigen land slechts dan mogelijk zijn, als door stoeterijen voor eene doelmatige fokkerij gezorgd wordt"

Klik op onderstaande foto om het gehele album te bekijken. Bij iedere foto in het album staat wat informatie over bijvoorbeeld het jaartal.


42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page